“Sinds 2005 jouw online hulp bij afscheid”

Laat een brief achter voor jouw geliefde nabestaanden

19 aug, 2024 | Algemeen
9,5
Klanten vertellen

1387 beoordelingen

Het leven eindigt ooit voor iedereen. Veel mensen hebben spijt dat ze niet genoeg tijd hebben doorgebracht met hun geliefden, dingen niet hebben goedgemaakt of dat ze niet meer herinneringen hebben gemaakt. Maar waarom zou je dit niet voor zijn en daar per direct mee beginnen?

Wat laat je jouw nabestaanden achter?

Wat laat je achter als je er niet meer bent? Natuurlijk spullen, bezit en papierwerk. Maar is het niet mooier om ook iets van jezelf achter te laten? Een tastbaar iets van wie jij was en van de herinneringen die je hebt gemaakt. Dit is een dierbare herinnering voor degene die achterblijven en kan van grote waarde zijn.

Bereid jouw nalatenschap voor: schrijf een brief

Je kunt je voorbereiden door je nalatenschap te regelen. Natuurlijk kan je alle zaken juridisch goed regelen, maar je kan ook wat achter laten. Je kan bijvoorbeeld een brief schrijven voor de mensen die belangrijk voor je zijn. Een brief voor wanneer jij er niet meer bent. Dit kan een persoonlijke brief zijn voor elke geliefde, of één algemene brief. In deze brief kun je laten weten wat je voor hen voelde en waarom je dankbaar bent dat ze in je leven waren.

Een dierbare herinnering

Zo’n brief kan veel betekenen voor je geliefden. Leg de brieven op een plek die makkelijk te vinden is, en vertel iemand vertrouwelijk waar ze liggen. Op die manier kunnen de brieven worden gevonden als jij er niet meer bent. Iets kleins kan dan heel waardevol zijn.